Ποιοι είμαστε

O  Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γόμφων «Οι Γόμφοι» ιδρύθηκε στις 23 Μαΐου 1981 από δραστήρια άτομα της εποχής. Έγινε γνωστός σε όλο το Νομό Τρικάλων για τις θεατρικές του παραστάσεις στις οποίες έπαιρναν μέρος κάτοικοι του χωριού. Σειρά είχε το χορευτικό με παρουσία σε Ελλάδα και πολλές ευρωπαϊκές χώρες  καθώς και η δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης.

Μετά από μερικά χρόνια αδράνειας ήταν η σειρά μια άλλης ομάδας νέων ατόμων με διάθεση για προσφορά στα κοινά του χωριού. Η διαδικασία ανασυγκρότησης δεν ήταν εύκολη , με την εύρεση και διαμόρφωση χώρου για την εγκατάσταση του.  Από τις πρώτες δραστηριότητες ήταν ο ετήσιος χορός – πανηγύρι που γίνεται κάθε χρόνο με αφορμή την εορτή της Αγίας Παρασκευής. Άρχισαν πάλι τα χορευτικά τμήματα  και μάλιστα σήμερα υπάρχουν 3 τμήματα με παιδιά όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Μια νέα δράση για εμάς αποτελεί η διοργάνωση του αγώνα δρόμου θέλοντας να φέρουμε τον κόσμο  και ιδιαίτερα τους νέους πιο κοντά στον αθλητισμό καθώς και να αναδείξουμε τον τόπο μας.