Προκήρυξη αγώνα 2023

 

O Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Γόμφων ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 2ου  Ημιορεινού  Ημιμαραθωνίου Γόμφοι trail  «Στα μονοπάτια των προγόνων μας» ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 στην ευρύτερη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας  Γόμφων του Δήμου Πύλης Τρικάλων.

Μετά την πρώτη , πολύ επιτυχημένη διοργάνωση , θα παραμείνουμε πιστοί στο ραντεβού μας την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη σε μια ακόμη πιο όμορφη διοργάνωση.

Στόχος μας είναι η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της γύρω περιοχής, καθώς και της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των Αρχαίων Γόμφων, η διάδοση του αθλητικού πνεύματος, η ενίσχυση του εθελοντισμού και η προστασία του περιβάλλοντος.

 

Οι διαδρομές της διοργάνωσης είναι οι εξής:  

  1. Διαδρομή «Αρχαίοι Γόμφοι» απόστασης 21χιλ. και +550μ. υψομετρικής διαφοράς.
  2. Διαδρομή «Φίλιππος Β’» απόστασης 7χιλ. & +100μ υψομετρικής διαφοράς.
  3. Διαδρομή 1000μ «Κάρπιος Διόνυσος» για τους μικρούς μας φίλους και αθλητές.

Τόπος Διεξαγωγής:

Αφετηρία και τερματισμός η κεντρική πλατεία των Γόμφων.

 

Ημερομηνία Διεξαγωγής:

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

 

Θα ακολουθήσει αναλυτική προκήρυξη του 2ου  Ημιορεινού  Ημιμαραθωνίου Γόμφοι trail . 

 

Αγώνας 2022

 

Σας Ευχαριστούμε

 

Οι 1οι ημιορεινοί αγώνες 7 και 22 χμ. Γόμφοι Trail πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στους Γόμφους! Φυσικά και υπήρχαν αστοχίες και υποσχόμαστε να γίνουμε καλύτεροι του χρόνου όπου και ανανεώνουμε το ραντεβού μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς το Δήμο Πύλης, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, χορηγούς, αθλητές, εθελοντές, φωτογράφους και Υπηρεσίες. Γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι το ιδεώδες του εθελοντισμού θέλουμε να αναφέρουμε μια προς μια τις ομάδες που μας στήριξαν ανιδιοτελώς και έκαναν τη διοργάνωση ασφαλή: Α.Τ. Πύλης, Πυροσβεστικό Σώμα Πύλης, Δασαρχείο Τρικάλων, Διασώστες του ΕΚΑΒ Πύλης, Ερυθρός Σταύρος, Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Υγειονομικών Αποστόλων (ΕΟΔΥΑ), Ιππικός Σύλλογος Τρικάλων Βουκεφάλας, Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης.
Με εκτίμηση,
Δ.Σ. Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου “ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ”

 

Φωτογραφίες του αγώνα θα ανέβουν σταδιακά στη σελίδα μας στο fb.

Γόμφοι Trail – Στα Μονοπάτια των Προγόνων μας

 

Προκήρυξη αγώνα        Αποτελέσματα Αγώνων

Στα Μονοπάτια των Προγόνων Μας

O Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Γόμφων με το  Δήμο Πύλης , υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, συνδιοργανώνουν  την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022  τον  1ο  ημιορεινό  ημιμαραθώνιο Γόμφοι trail, «Στα μονοπάτια των προγόνων μας» ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό αγώνα του είδους στην περιοχή του Δήμου Πύλης και θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Τοπικής Κοινότητας  Γόμφων .

Η διοργάνωση αφορά 2 ημιορεινούς αγώνες των οποίων τα 2/3 των διαδρομών τους εκτυλίσσονται στους πρόποδες του όρους «Ίταμος», της οροσειράς της Πίνδου και το υπόλοιπο 1/3 στον κάμπο της Θεσσαλίας, υπό την σκιά της Πίνδου και των Αγράφων!

Με στόχο την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τοπίου της γύρω περιοχής, καθώς και της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Αρχαίου πολιτισμού των Γόμφων, αλλά και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και την προαγωγή του «ευ αγωνίζεσθαι», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γόμφων και ο Δήμος Πύλης καλούν τους συμπολίτες μας, αθλητές και φυσιολάτρες, να συμμετάσχουν στο εν λόγω αθλητικό δρώμενο!

 

Οι διαδρομές της διοργάνωσης έχουν ως εξής:  

α) Διαδρομή «Αρχαίοι Γόμφοι» απόστασης 22χιλ. και +400μ. υψομετρικής διαφοράς.

β) Διαδρομή «Φίλιππος Β’» απόστασης 7χιλ. & +100μ υψομετρικής διαφοράς.

γ) Διαδρομή 1000μ «Κάρπιος Διόνυσος» για τους μικρούς μας φίλους και αθλητές.

Οι διαδρομές έχουν αφετηρία την κεντρική πλατεία των Γόμφων  και κινούνται  στους πρόποδες του όρους σε μονοπάτια ,δασικούς και αγροτικούς  δρόμους ήπιας κλίσης . Στις 2 πρώτες διαδρομές θα υπάρχουν σταθμοί υδροδοσίας για όλους τους αθλητές.

Οι ώρες εκκίνησης:  

  1. Διαδρομή «Αρχαίοι Γόμφοι» 22χιλ. στις 9:00π.μ.  
  2. Διαδρομή «Φίλιππος Β’» 7χιλ. στις 9:15 π.μ.
  3. Διαδρομή «Κάρπιος Διόνυσος» 1000μ στις 9:30 π.μ.

 

Περιγραφή  διαδρομών αγώνα:

Αναλυτική Περιγραφή των διαδρομών θα βρείτε εδώ.

 

Τροφοδοσία: 

Στη μεγάλη διαδρομή  θα υπάρχουν τρείς  σταθμοί τροφοδοσίας  με νερό και στην διαδρομή των 7 χιλιομέτρων 1 σταθμός.

 

Ώρα άφιξης:

Όλοι οι αθλητές θα πρέπει μέχρι και τις 08:00 π.μ να παρευρεθούν στην κεντρική πλατεία Γόμφων.

Χρονικό  όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα  «Αρχαίοι Γόμφοι» σε  4,5 ώρες  και τον αγώνα «Φίλιππος Β’» σε 1,5 ώρες.  Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

 

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Το κόστος εγγραφής για τους 2 αγώνες είναι 7€ , ενώ ο αγώνας των παιδιών είναι δωρεάν.  Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη, μετά την αποστολή του  αποδεικτικού κατάθεσης στην τράπεζα.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 10 Αυγούστου 2022 και θα κλείσουν τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 23:59

Στους αγώνες των 22χλμ. “Αρχαίοι Γόμφοι”  και των 7 χλμ «Φίλιππος Β’» θα βραβευτούν με Κύπελλο  οι 3 πρώτοι αθλητές & οι 3 πρώτες αθλήτριες. Και στους 2 αγώνες θα υπάρχουν οι εξής ηλικιακές κατηγορίες : 19-39 , 40+  ξεχωριστά για άντρες και γυναίκες. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο – μπλουζάκι καθώς και τσιπ επίσημης χρονομέτρησης.

 

Παραλαβή Πακέτων Συμμετοχής:

Οι αθλητές μπορούν να παραλάβουν τα πακέτα συμμετοχής τους το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 16:00 – 18:00 και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 7:00-8:30 στην κεντρική πλατεία Γόμφων.

 

Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.  Οι αθλητές την ημέρα του αγώνα θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση . Ανήλικοι αθλητές μπορούν να τρέξουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα. Εγγραφές για την συμμετοχή μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

Οι όροι συμμετοχής στους αγώνες  βρίσκονται εδώ

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email: psgomfoi@gmail.com και στο τηλέφωνο 6974088590 Αλέξανδρος