Προκήρυξη αγώνα

Στα μονοπάτια των προγόνων μας


Γόμφοι Trail

 

Get a Free Quote

 

O πολιτιστικός σύλλογος Γόμφων και ο Δήμος Πύλης σας προσκαλούν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στον  1ο  ημιορεινό  ημιμαραθώνιο Γόμφοι trail, «Στα μονοπάτια των προγόνων μας» ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή των Γόμφων Τρικάλων. Πρόκειται για τον μοναδικό αγώνα του είδους στην περιοχή του Δήμου Πύλης.

Η διοργάνωση αφορά 2 ημιορεινούς αγώνες των οποίων τα 2/3 των διαδρομών τους εκτυλίσσονται στους πρόποδες του όρους «Ίταμος», της οροσειράς της Πίνδου και το υπόλοιπο 1/3 στον κάμπο της Θεσσαλίας, υπό την σκιά της Πίνδου και των Αγράφων!

Με στόχο την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τοπίου της γύρω περιοχής, καθώς και της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Αρχαίου πολιτισμού των Γόμφων, αλλά και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και την προαγωγή του «ευ αγωνίζεσθαι», ο πολιτιστικός σύλλογος Γόμφων και ο Δήμος Πύλης καλούν τους συμπολίτες μας, αθλητές και φυσιολάτρες, να συμμετάσχουν στο εν λόγω αθλητικό δρώμενο!

Οι διαδρομές της διοργάνωσης έχουν ως εξής:  

α) Διαδρομή «Επισκοπή» απόστασης 22χιλ. και +400μ. υψομετρικής διαφοράς.

β) Διαδρομή «Φίλιππος Β’» απόστασης 7χιλ. & +150μ υψομετρικής διαφοράς.

γ) Διαδρομή 1000μ «Κάρπιος Διόνυσος» για τους μικρούς μας φίλους και αθλητές.

Οι ώρες εκκίνησης:  

  1. Διαδρομή «Επισκοπή» 22χιλ. στις 10:00π.μ.  
  2. Διαδρομή «Φίλιππος Β’» 7χιλ. στις 10:30 π.μ.
  3. Διαδρομή «Κάρπιος Διόνυσος» 1000μ στις 11 π.μ.

Ώρα άφιξης:

  1. Οι αθλητές των 22χλμ «Επισκοπή» μέχρι και τις 09:30 στην κεντρική πλατεία Γόμφων.
  2. Οι αθλητές των 7 χλμ «Φίλιππος Β’» στις 10:00 στην κεντρική πλατεία Γόμφων.
  3. Οι μικροί μας αθλητές θα πρέπει να παρευρεθούν μέχρι και τις 10:30 π.μ. στο Γήπεδο των Γόμφων, το οποίο αποτελεί την αφετηρία για τα 1000μ.

Δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του www.gomfoi.gr Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη, με το αποδεικτικό κατάθεσης στην τράπεζα. Στους αγώνες των 22χιλ. “Επισκοπή” θα βραβευτούν με Κύπελλο και ξεχωριστό μετάλλιο οι 3 πρώτοι & 3 πρώτες τερματίσαντες αθλητές-αθλήτριες. Με ξεχωριστό μετάλλιο θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι & 3 πρώτες ανά ηλικιακή κατηγορία: 20-39, 40-49, 50-59, 60+ ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο – μπλουζάκι καθώς και τσιπ επίσημης χρονομέτρησης.